GZ Psycholoog Eindhoven - Groeiend Geluk
15715
page-template-default,page,page-id-15715,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Over

Saskia_vianen_studio

Saskia Vianen – GZ Psycholoog

Na ruime ervaring op te hebben gedaan binnen verschillende instellingen binnen de geestelijke gezondheidszorg, heb ik in januari 2012 mijn droom waar kunnen maken. Namelijk het openen van mijn eigen psychologiepraktijk Groeiend Geluk. Aanvankelijk naast mijn werkzaamheden binnen een GGZ instelling, maar sinds 2015 volledig als zelfstandige.

Mijn naam is Saskia Vianen. Ik ben opgegroeid in Roosendaal. Daarna ben ik verhuisd naar Tilburg vanwege mijn studie aan de universiteit van Tilburg. Momenteel woon ik met mijn man en zoontje in Eindhoven. In mijn vrije tijd speel ik viool, sport ik en spreek ik graag af met familie en vrienden.

Mijn passie voor het werken met mensen bestaat al sinds mijn puberteit. In die tijd las ik graag waargebeurde verhalen over mensen met de meest uiteenlopende problemen. Ik raakte geboeid door deze levensverhalen en vroeg me regelmatig af hoe deze mensen geholpen konden worden. Toen ik een studiekeuze moest maken, heb ik lang getwijfeld. Een exacte studie paste bij mijn praktische en analytische aard. Een in mijn ogen “zweverige” psychologie studie trok mij minder. Mijn wens om later als therapeut te werken, gaf uiteindelijk de doorslag. Van de keuze om psychologie te gaan studeren heb ik nooit spijt gehad.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen als therapeut. Na mijn universitaire studie volgde ik de twee -jarige postdoctorale opleiding tot GZ- psycholoog. De afgelopen jaren heb ik de EMDR basis- en vervolgcursus gevolgd en het traject tot cognitief gedragstherapeut VGCT. Jaarlijks besteed ik tijd aan het bijwonen van cursussen, congressen, workshops en intervisie bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten voegen iedere keer weer interessante kennis toe en daarnaast is het ook een leuke manier om het contact met collega´s te onderhouden.

Mijn praktijk ontwikkelt met mij mee. Aanvankelijk behandelde ik een breed scala aan psychische klachten binnen de kortdurende zorg. Mijn interesse ging echter steeds meer uit naar het behandelen van zwangerschapsgerelateerde psychische klachten. Deze interesse groeide nog extra door het zelf meemaken van een fertiliteitstraject, een zwangerschap en het moederschap. Zodoende heb ik besloten om mij vanaf 2021 uitsluitend nog te richten op de behandeling van psychische klachten die samenhangen met de zwangerschap, bevalling en het ouderschap.

Een “zweverige” psycholoog ben ik gelukkig nooit geworden. Tijdens mijn studie kreeg ik het commentaar van een docent “Saskia, je bent een echte bèta onder de psychologen”. Dat is precies wat mijn huidige werkstijl kenmerkt. Met mijn analytische en praktische aanpak gericht op de toekomst, geniet ik dagelijks van het werken met mijn cliënten