Reviews van cliënten over hun behandeling - Groeiend Geluk
15951
page-template-default,page,page-id-15951,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Reviews

Terugkerende depressies en angstklachten

Met hulp van Saskia heb ik mijn angst en stemmingswisselingen een plaats kunnen geven en weet ik er nu beter mee om te gaan. Om zover te komen heb ik wel een berg moeten bedwingen, maar we hebben samen inmiddels wel de top bereikt ! Het proces is gepaard gegaan met de nodige ‘spierpijn’, maar dat had ik er graag voor over. Ik laat me niet meer leiden door de vaak, zij het nu in mindere mate, aanwezige gedachtestroom. Met name werk gerelateerde situaties en omstandigheden ga ik niet meer per definitie uit de weg.  Ik ben Saskia daar erg dankbaar voor. Ik kan Saskia bij iedereen aanbevelen.

Vliegangst

Saskia, heel erg bedankt. Door de EMDR therapie ben ik zo goed als van mijn vliegangst af. Ik keek er heel nuchter tegenaan, maar al na de eerste sessie wist ik dat het ging werken. Na drie keer bij jou te zijn geweest heb ik een heel ontspannen vlucht gehad. Niet een kort vluchtje, maar in totaal 11 uur naar Amerika!

Angstklachten

Saskia, ik ben je erg dankbaar voor de hulp die jij mij hebt geboden bij het overwinnen van mijn angst die voornamelijk werkgerelateerd was. Ik merkte dat ik een stukje ondersteuning nodig had bij het proces dat ik al enkele jaren langzaam maar zeker had ingezet. De afzonderlijke “puzzelstukjes” had ik al eens door mijn handen laten gaan maar ik miste het overzicht om deze bijeen te brengen en er echt mee aan de slag te gaan. Ik had behoefte aan iemand die mij een spiegel kon voorhouden en me het overzicht en de kracht gaf om door te pakken en dat vond ik bij jou. De symptomen die ik soms nog ervaar kan ik met opgedane inzichten beter plaatsen en het hoofd bieden. Gelukkig ervaar ik deze steeds minder en geniet ik veel meer van mijn leven. Het was voor mij eerlijk gezegd een behoorlijke drempel om hulp te zoeken maar ik ben er blij dat ik deze stap uiteindelijk toch heb gezet.  Dankzij jouw persoonlijke aanpak voelde ik me direct op mijn gemak en voelde ik me vrij om mijn verhaal te vertellen. Ik heb de inzichten in mijn leven geïmplementeerd en ik ben trots op wat ik met jouw begeleiding heb bereikt!”

Paniekstoornis

De therapie heeft me erg veel geholpen in het overwinnen van persoonlijke uitdagingen. Het heeft me steeds gemotiveerd om een stapje verder te gaan. De persoonlijke aanpak van Saskia gaf het gevoel dat ik in mijn eigen proces werd geholpen, daarin serieus werd genomen en veel steun kreeg. Daardoor voelt het als een echte persoonlijke overwinning waar ik dankbaar voor ben.

Assertiviteitsproblemen

Na de geboorte van onze dochter (en later ook onze zoon) raakte ik de controle over mijn leven kwijt en met mijn persoonlijkheid leidde dat ertoe dat alles gedoe werd, zelfs leuke dingen. Ook de relatie met mijn vriendin leed eronder. Ik was er gewoon niet, figuurlijk afwezig en alleen maar aan het regelen. Ik kon niet meer genieten, ik onderging mijn leven.

Bij een mental coach kwam ik niet verder, maar ik was nog niet toe aan een psycholoog. Ik was toch niet gek? Uiteindelijk ben ik toch bij Saskia terecht gekomen en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Saskia is ontwapenend, maar blijft ook doorvragen. Ze neemt geen genoegen met een ontwijkend antwoord of een antwoord waaruit blijkt dat je niet diep genoeg gaat. Zo dringt ze door tot de kern en kan ze het probleem ook voor mij helder maken. Met onder andere praktische handvatten en tekeningen ter verduidelijking (ik ben tenslotte een man) zette Saskia me weer op de goede weg.

Inmiddels weet ik wat mijn valkuilen zijn en zie ik ze vaak ook nog voordat ik er in lig. Dit helpt me om zelfs in drukke tijden toch te kunnen genieten, al zijn het op dat moment maar kleine dingen. Ook ben ik mij veel meer bewust van mijn karaktereigenschappen en kan ik die kennis gebruiken in mijn dagelijkse leven.

Saskia, bedankt voor de afgelopen periode. Ik hoop dat ik niet meer langs hoef te komen, maar als dat wel nodig mocht zijn zal ik niet schromen om een afspraak te maken.

Sociale angstklachten

Saskia, ik wil je heel erg bedanken voor de hulp. Van jongs af aan liep ik tegen mijn onzekerheid aan. Ik begon er pas echt onder te lijden toen ik me in mijn vrije tijd niet meer kon ontspannen. Toen heb ik me aangemeld bij Groeiend Geluk. Vanaf het eerste moment voelde ik me op mijn gemak. Je luisterde goed en vroeg goed door waardoor je snel tot de kern van het probleem kwam. Van hieruit heb je me inzicht gegeven in het probleem en hoe ik met het probleem omging. Vervolgens heb ik handvaten gekregen om aan de slag te gaan. Ook wanneer het hoofdprobleem aangepakt lijkt te zijn, heb je me de ruimte gegeven om andere worstelingen aan te kaarten in plaats van de behandeling meteen af te sluiten. Ik verbaas me soms nog dat ik me zo goed kan voelen doordat mijn onzekerheid is aangepakt. Jouw begeleiding heb ik als zeer helpend ervaren. Bedankt!

Angstklachten

Graag wil ik je bedanken voor je begeleiding de afgelopen maanden. Vanaf de eerste sessie had ik het gevoel dat je mij en mijn manier van denken en handelen goed ‘zag’ en kon verwoorden, en dat gaf naast je begripvolle houding, gelijk een vertrouwd gevoel. Ik heb dan ook ontzettend veel gehad aan en geleerd van de daaropvolgende sessies. Het gevoel van rust en geloof in mijn eigen kracht en kunnen wat daaruit voort gekomen is, maakt mijn functioneren zo veel meer ontspannen en fijner. Ik wil je daarom ontzettend bedanken voor al je inzicht, de fijne omgang, je wijze en lieve aansporingen en de ruimte die je gegeven hebt om mij zelf tot ontwikkeling aan te zetten.

Traumaklachten

Het afgelopen jaar merkte ik dat ik steeds meer moeite had om te gaan werken. Mijn plezier was ik verloren en ik voelde me regelmatig angstig. Dit alles had te maken met vervelende gebeurtenissen een jaar eerder. Ik dacht dat ik dit goed verwerkt had, maar dit bleek niet zo te zijn. Uiteindelijk heb ik in een gesprek met mijn werkgever toegegeven wat mijn angsten waren. Mijn werkgever heeft mij doorgestuurd naar Saskia. In het begin wist ik niet wat ik moest verwachten. Nadat we mijn tijdlijn in beeld hadden gebracht en ik al snel het gevoel had dat alles gezegd kon worden, konden we beginnen. Saskia heeft een duidelijke en heldere aanpak. De eerste EMDR behandeling kwam voor mij onverwachts, Saskia is een aanpakker en dat hielp mij om door te zetten. Ik heb verschillende EMDR behandelingen bij Saskia gehad. Ik heb deze nare herinneringen met goede gevoelens af kunnen sluiten. De fijne gesprekken, de goede EMDR behandelingen en de evaluaties hebben ervoor gezorgd dat ik weer met plezier naar mijn werk ga en dat ik mijn angsten overwonnen heb. Daar ben ik Saskia heel dankbaar voor.

Paniekstoornis

Ik beschouwde mezelf altijd als iemand zonder veel zorgen; alles kwam altijd vanzelf wel goed. In de zomer kreeg ik ineens een paniekaanval. Na die keer bleef de paniek maar aanhouden, ondanks dat ik na wat googlen al wist dat het niets ernstigs was. Ik snapte niet waarom ik mezelf niet gerust kon stellen en ik had echt het gevoel dat ik mezelf echt even kwijt was. Ik wilde er zo snel mogelijk vanaf dus heb Saskia benaderd. Ik ging er een beetje sceptisch heen omdat ik dacht dat een psycholoog mij niet zou helpen. Toch is het tegendeel zeker bewezen. Na een paar bezoeken namen de paniek en hyperventilatie steeds verder af. Nu, vier maanden verder, is het verdwenen en kan me niet eens meer precies voorstellen hoe ik me toen voelde. Ik ben heel blij dat ik Saskia heb opgezocht. Door de nuchtere aanpak, leerde ik er zelf ook weer nuchter naar kijken. Behalve dat ik heel blij ben dat ik van de paniek af ben, ben ik ook heel wat wijzer over mezelf geworden.

Rouwverwerkingsproblemen

Na het overlijden van mijn moeder, waardoor ik wees werd, heb ik eerst 2,5 jaar op een soort van sneltrein gezeten. Mee in de stroom van het leven. Hierna was ik helemaal op en moest ik even een pas op de plaats nemen. Na een zoektocht naar de juiste psycholoog kwam ik uiteindelijk bij Saskia terecht. Het eerste gesprek voelde meteen goed. Ze had direct door hoe ik in elkaar stak en reageerde adequaat en empatisch. Ze prikte door mijn schild heen, wat ervoor zorgde dat ik volledig mezelf kon zijn. Ze heeft samen met mij gekeken wat ik nodig had. Je moet het uiteindelijk zelf doen, maar met haar aan je zijde kan je de goede stappen maken. Ze maakt onder andere emoties visueel inzichtelijk en soms kreeg ik opdrachten mee voor thuis. Uiteindelijk heb ik veel fijne gesprekken en een aantal EMDR sessies gehad. Dankzij Saskia heb ik mijn leven weer op het juiste spoor en kan ik beter omgaan met het verlies.

Paniekaanvallen

November vorig jaar kreeg ik “ineens” last van paniekaanvallen, ik was overal bang voor. Wist niet hoe het kon en wat ik moest doen om het te laten stoppen. Na een tijdje ben ik hulp gaan zoeken en kwam ik bij Saskia terecht, haar positieve en vriendelijke uitstraling sprak mij direct aan. Toen ik bij Saskia kwam wist ik niet echt wat ik moest verwachten, ik vond het zelfs een beetje eng. Door Saskia heb ik handvaten gekregen om met mij paniekaanvallen om te gaan en niet zomaar bang te zijn. Door de gesprekken en EMDR ben ik nu van mijn klachten af en ga ik zonder angst door het leven. Heel erg bedankt voor wat je voor me betekent hebt!!

Verwerkingsproblemen (vrouw)

Na slecht nieuws ben ik in de ziektewet gekomen en voelde mij lange tijd niet goed in mijn vel zitten. Ik was niet tevreden met mezelf, had moeite met het accepteren van het slechte nieuws en had moeite om mijn emoties onder controle te houden. Na een aantal maanden besloot ik een psycholoog te zoeken. Na even zoeken vond ik Saskia, door haar overzichtelijke site en het goede gevoel wat ik bij haar foto kreeg besloot ik een afspraak te maken. Snel nam ze contact met me op en ik kon de volgende week al komen. Dit gaf mij een goed gevoel. De praktijk van Saskia bevind zich in een gebouw met meerdere bedrijven, hierdoor kun je naar binnen lopen zonder dat iedereen weet naar je naar een psycholoog gaat. Ik vond dit erg fijn aangezien ik het toch een moeilijke stap vond. Tijdens het eerste gesprek hebben we besproken waar ik mee zit en waar ik aan zou willen werken. Saskia stelde zich open en rustig op wat voor ontspanning bij mij zorgde. Ik heb daarna behandeling gehad met EMDR en gesprekken. Saskia legt goed uit hoe EMDR werkt en stelde mij gerust. Na een paar gesprekken merkte ik dat het beter met mij ging. Ik vond het erg fijn om alle gedachten (hoe raar of onrealistisch) bij iemand neer te kunnen leggen zonder daar op aan te worden gekeken of er iemand mee te kwetsen. Ik vond het fijn dat ikzelf mocht bepalen wat we die week zouden bespreken. Ik heb de gesprekken als erg fijn ervaren en zou weer terug gaan als ik ooit weer ergens tegen aan loop.

Verwerkingsproblemen (man)

Er is een flinke tijd overheen gegaan voor ik de stap heb genomen om in gesprek te gaan met een psycholoog. Ik zat met de vraag; “Is mijn situatie wel erg genoeg om naar een psycholoog te gaan?”. Vervolgens ben ik op internet gaan zoeken naar een psycholoog die me aan zou spreken, en dat is Saskia geworden. Ik ben blij dat ik voor haar heb gekozen.

Mijn klachten; niet weten wat je wilt, de relatie met mijn vriendin uitgegaan door irritaties die er helemaal niet hoeven te zijn, niet lekker in mijn vel zitten en nooit rust kunnen vinden. Door veel te praten met Saskia en wat huiswerk te doen krijg je nieuwe inzichten en leer je wat te doen met je gevoelens en gedachten. Ze heeft mij geleerd om te  ‘voelen’ en hoe om te gaan met je emoties. Op het moment dat er even geen vaart meer in de trein zat, heeft ze me voorgesteld om EMDR toe te passen. Het klonk wat zweverig en vaag, maar bij mij werkte het perfect! Sommige gesprekken waren vrij zwaar, en het is vreemd om zo maar je verhaal aan iemand die je niet kent te vertellen. Toch gaat dat vrijwel vanzelf door de aanpak en de band die ontstaat met Saskia. Inmiddels ben ik een stukje zekerder, rustiger in mijn hoofd, kan ik alles meer relativeren en misschien nog wel het belangrijkste; het heeft er voor gezorgd dat ik weer terug ben bij mijn vriendin!

Burn-out (man)

In januari ben ik bij jou (Saskia) terecht gekomen met een burn-out. Nadat ik mijn verhaal aan je heb verteld kon jij de vinger op de zere plaats leggen en mij handvatten aanreiken zodat ik de door jou getekende trap met een stappenplan trede voor trede kon gaan beklimmen en weer aan mijn herstel kon gaan werken. Ik ben nu weer zover dat we de therapie hebben afgesloten en zelfstandig met alle tools en tips die ik van je heb gekregen het laatste stukje afleg.

Burn-out (vrouw)

Saskia heeft mij enorm goed begeleid nadat ik een burn-out had. Stap voor stap heeft ze met mij de meest belangrijke punten behandeld om mijn dagelijks leven weer wat aangenamer te maken. De volgorde van die punten mocht ik vaak zelf bepalen. Met behulp van voorbeelden kon ik haar werkmethode thuis toepassen als een soort van huiswerk. Maar dit alles zonder druk, alles mag en nix moet. Ik heb een hele fijne, rustgevende en vooral begripvolle begeleiding gekregen.

Heb je een vraag? Neem gerust vrijblijvend contact op.