Reviews van cliënten over hun behandeling - Groeiend Geluk
15951
page-template-default,page,page-id-15951,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Reviews

29 jarige vrouw - Verwerkingsproblemen na de bevalling en wennen aan het ouderschap

Na een heftige bevalling voelde ik me totaal niet mezelf. Ik dacht eerst dat het door hormonen kwam maar mijn klachten werden maar niet minder. Na het eerste gesprek met Saskia voelde het direct goed. Ik voelde me begrepen. Een plek waar ik mijn verhaal kwijt kon zonder dat ik me moest schamen als nieuwe moeder. Na een aantal EMDR sessies voelde ik me steeds weer een beetje meer mezelf. Er kwam een soort rust over me heen. Een stukje acceptatie ook! De gebeurtenis is nu een stuk minder beladen. Het zal altijd een heftige periode blijven uit mijn leven, daar verander ik niks aan. Maar wel kan ik nu met opluchting zeggen dat ik er minder emotioneel naar terug kijk dan voorheen.

30 jarige vrouw - Angst- en stemmingsklachten tijdens de zwangerschap

Ik kwam bij Saskia om te leren om gaan met negatieve gedachtes. Gedurende ons traject werd ik zwanger en werden de negatieve gedachtes erger door de bijkomende zwangerschapshormonen. Saskia leerde mij door cognitieve gedragstherapie hier anders naar te kijken waardoor ik de rust terug vond en niet meer op ging in mijn gedachtes. Ook heeft ze mij duidelijk kunnen maken wat de hormonen mentaal met mij doen en heeft ze mij de tools gegeven om hier mee om te gaan. Saskia, heel erg bedankt voor je lieve, open houding. Ik heb het gevoel van je gekregen dat ik je altijd alles kon vertellen en mede dankzij jou kan ik nu oprecht genieten van mijn zwangerschap.

31 jarige vrouw - Verwerkingsproblemen na een premature geboorte en ziekenhuis opnames

Een problematische zwangerschap en vroeggeboorte van mijn zoontje met alle complicaties van dien hebben een diepe indruk op mij gemaakt. Zelf heb ik dat redelijk kunnen verwerken, hoewel er zeker nog scherpe randjes aan de herinneringen zaten. Helaas werd mijn zoontje een jaar later weer tweemaal opgenomen in verband met luchtwegproblemen, wat opnieuw de grond onder mijn voeten deed wegslaan. Ook nadat de eerste stress van de ziekenhuisopnames wegebde bleef ik rondlopen met een angstig gevoel. Een gevoel dat ik graag aan wilde pakken, zeker omdat de wens voor een tweede kindje concreter werd.

Vanuit het ziekenhuis stelde de medisch psycholoog voor om EMDR therapie te proberen en omdat ik Saskia al kende uit het verleden (een positieve ervaring met cognitieve gedragstherapie) was de keuze voor haar snel gemaakt. Ik had goede verhalen gehoord over EMDR maar was sceptisch of ik zelf gemakkelijk de emoties op zou kunnen roepen tijdens de sessies. Gelukkig stelde Saskia me enorm op mijn gemak, waardoor ik verrassend goed bij mijn gevoel kon. In een aantal sessies heb ik dieptepunten uit de afgelopen jaren herbeleefd en hoewel de herinneringen pijnlijk en verdrietig waren, kon ik dankzij Saskia’s begeleiding altijd weer met een goed gevoel naar huis.

Ik ben enorm blij dat ik deze therapie ben aangegaan en sta een stuk minder angstig in het leven. Ik denk met meer afstand terug aan de nare ervaringen uit het verleden. Saskia is iemand die je meteen op je gemak stelt. Ook waardeer ik haar nuchtere en concrete aanpak, wat de therapie heel toegankelijk maakt. Dankzij Saskia’s ondersteuning durf ik inmiddels concreet na te denken over mogelijke gezinsuitbreiding. Mocht ik in de toekomst weer behoefte hebben aan begeleiding, dan zou ik zeker weer bij Saskia aankloppen, al hoop ik natuurlijk dat het niet nodig zal zijn.

36 jarige vrouw - Verwerkingsproblemen en stemmingsklachten na de bevalling

Eindelijk was ik zwanger na 3 jaar medisch traject. De zwangerschap ging op wat kwaaltjes na OK tot ik in het ziekenhuis belandde waar ik heel erg het gevoel heb gehad dat ik de controle en regie over mijn eigen lichaam en zwangerschap was verloren. De bevalling verliep ook helemaal niet volgens plan en bleek achteraf zelfs traumatisch.

Na de bevalling was het gevoel veel anders dan bij de geboorte van de eerste. Achteraf, door de gesprekken met Saskia, bleek dat ik mijn zoontje min of meer de schuld gaf van alles. De kraamtijd verliep ook anders. Ik wou bijv. geen bezoek en zelfs mijn moeder mocht mijn zoon niet vasthouden. Maar omdat ik vond dat ik moest genieten, zwanger worden was tenslotte gelukt en mijn zoon was gezond, ging ik maar door.

Een half jaar na de bevalling ging het echt niet goed met me en brak ik. Ik durfde bijvoorbeeld niet naar kraamvisites, kon mensen niet feliciteren met zwangerschap of geboorte en ik kon ook niet genieten van mijn prachtige gezin.

Gelukkig kwam ik via via bij Saskia terecht. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar waardoor ik alles kon en durfde te zeggen, ik vertelde in het tweede gesprek al dingen die ik nooit aan anderen had durven vertellen. Saskia is erg duidelijk en staat met beide benen op de grond, gelukkig want zweverige types passen niet bij mij. Ze legde feilloos de vinger op de zere plek en vertelde me dat ik PTSS had en stelde daarbij EMDR voor. Nadat we eerst mijn trauma’s in kaart hadden gebracht zijn we er mee aan de slag gegaan. Al na de eerste EMDR sessie merkte ik verschil.

Het is een heftig traject maar ik ben heel blij dat ik dit gedaan heb. Mijn zoon is nu 4.5 en ik geniet elke dag van ons prachtige gezin. Ook geniet ik echt van de zwangeren in mijn omgeving en praat ik op kraamvisites gewoon gezellig mee met de bevallingsverhalen zonder dat ik er nog nare gevoelens bij heb.

Ik gun het iedereen om te genieten van al het moois dat kinderen brengen in je leven. Maar soms lukt je dat even niet alleen. Gelukkig hoeft dat ook niet want Saskia kan je helpen.

30 jarige man - Verwerkingsproblemen, angsten en wennen aan het ouderschap

De geboorte van onze eerste zoon verliep niet helemaal vlekkeloos. Dit heeft er toe geleid dat hij op de NICU opgenomen moest worden. Dit samen met het feit dat het drinken de eerste weken niet soepel liep heeft veel indruk gemaakt. Saskia heeft me met behulp van EMDR-therapie geholpen om deze herinneringen een plekje te geven.

Naast de nare herinnering merkte ik dat ik moeilijk kon accepteren dat ik de zorg voor onze zoon niet perfect kon doen en dacht dat elke misstap van mij zou kunnen betekenen dat onze zoon ziek zou worden. Om de situatie realistischer in te zien en mijn zelfbeeld te verbeteren heeft Saskia mij met behulp van Cognitieve gedragstherapie in duidelijke en behapbare stappen door dit proces heen geloodst.

Ik gun het iedereen om na de geboorte van een kind de tijd te nemen om ook aan je eigen herstel te werken. Want uiteindelijk wordt het leven daar voor jezelf en je gezin veel fijner van.

Een kernzin die extra is blijven hangen is: Good Enough Parenting, een heel erg belangrijke zin om te onthouden.

Voor jou, Saskia, nogmaals bedankt voor de hulp en het fijne luisterende oor. Mede door jou ben ik waar ik nu sta en ben ik klaar om de volgende stappen te zetten. Mijn complimenten voor de manier waarop je luistert, uitlegt en de geestelijke zorg (ook voor mannen) op dit gebied normaliseert. Als ik in mijn kringen opmerk dat iemand met deze problemen worstelt zal ik jou zeker aanbevelen.

34 jarige man - Verwerkingsproblemen na 2 premature geboortes en overlijden van zoontje

Het overlijden van ons eerste zoontje en de vroeggeboorte van onze tweede zoontje in nog geen 2 jaar tijd heeft zoveel teweeggebracht dat ik me er bewust van was dat ik dit zonder hulp niet te boven zou komen.

Op aanraden ben ik bij Saskia terecht gekomen en haar praktische en gestructureerde aanpak heeft ervoor gezorgd dat ik minder hinder ondervindt van de trauma’s en klachten die ik afgelopen 2 jaar opgelopen heb. Ook staat het mijn dagelijkse functioneren niet tot nauwelijks meer in de weg en heeft het mij de ruimte gegeven om daadwerkelijk met het verwerken te kunnen beginnen.

Saskia is iemand die goed kan luisteren en de juiste toon van het gesprek weet te zetten waardoor je je snel op je gemak voelt en je ook het gevoel hebt in een veilige omgeving te zijn. Iets dat zéér belangrijk is. Hierdoor zou ik haar zeker aanbevelen!