Tarieven en algemene voorwaarden - Groeiend Geluk
15717
page-template-default,page,page-id-15717,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Tarieven en voorwaarden

Tarieven en vergoedingen voor volwassenen 2021

Wanneer je psychische klachten hebt, dan ga je eerst naar je huisarts. De huisarts bepaald (eventueel samen met de praktijkondersteuner-GGZ) of er mogelijk sprake is van een psychiatrische stoornis, volgens de DSM-5. Wanneer de huisarts dit vermoeden heeft, dan kan hij je doorverwijzen naar een psycholoog. Je kan je zelf vervolgens via de website of telefonisch aanmelden en nadien volgt een intakegesprek.

Op basis van de informatie van de huisarts en jouw verhaal wordt bepaald wat er aan de hand is en waar we aan gaan werken. Als er sprake is van een psychiatrische stoornis dan wordt je behandeling deels vergoed vanuit de basisverzekering. Vallen je klachten onder aanpassingsproblemen, relatieproblemen, fobie├źn of werkgerelateerde problemen dan wordt dat onverzekerde zorg (OVP) genoemd. Deze zorg, wordt zoals de naam al doet vermoeden, niet vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Uiteraard is het ook dan mogelijk om in zorg te komen. Betaling van deze zorg loopt per sessie.

Facturering bij behandelingen die vergoed worden

Behandelingen die vergoed worden uit de basisverzekering worden ingedeeld in producten. Elk product bevat een aantal minuten dat maximaal besteed kan worden aan de behandeling. Na de intake, die ook binnen elk product valt, maken we afspraken hoe we de resterende tijd gaan inzetten. Denk hierbij vooral aan individuele behandelcontacten, maar ook telefonische contacten of emailcontacten behoren tot de mogelijkheden. Rapportagetijd zoals het schrijven van een behandelplan en sessieverslagen horen bij elk pakket. Let op!! Het hele pakket wordt altijd in rekening gebracht, ook als je de behandeling halverwege afbreekt.

Eigen risico

LET OP!!! In 2021 geldt een wettelijk eigen risico van 385 euro voor alle personen vanaf 18 jaar. Dit bedrag dient u in alle gevallen eerst ‘op te maken’ alvorens u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Dit geldt overigens ook bij gecontracteerde zorgaanbieders.

Verwijzing via de zorgstraat van PoZoB

Pati├źnten die een huisarts hebben die is aangesloten bij PoZoB, kunnen zich ook via de praktijkondersteuner GGz (POH-GGZ) via de zorgstraat van PoZoB laten verwijzen.