Werkwijze bij psychologische hulp - Groeiend Geluk
15709
page-template-default,page,page-id-15709,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Werkwijze

Het behandeltraject

Bij Groeiend Geluk kun je terecht voor psychologische hulp binnen de generalistische basis GGZ. Hieronder kun je lezen hoe een traject er bij Groeiend Geluk uit ziet. Klik op de stappen om te lezen wat elke stap inhoudt.

STAP 1: Aanmelding en verwijzing

Je kan je via deze website direct aanmelden. Daarna word je binnen twee werkdagen gebeld of gemaild voor een afspraak voor het intakegesprek. Een verwijzing van je huisarts is niet noodzakelijk. Als je in aanmerking wilt komen voor vergoeding door je zorgverzekeraar (na afloop van de behandeling), is een verwijsbrief echter wel nodig. Het is belangrijk dat het een verwijzing betreft voor de ‘basis GGZ’.

STAP 2: Intake

Tijdens het intakegesprek bekijken we samen waarom je hulp zoekt. Je klachten en de doelen voor de behandeling worden in kaart gebracht. Samen wordt het behandelplan opgesteld en worden er vervolgafspraken voor de behandeling ingepland.

STAP 3: Behandeling

Door middel van individuele therapie wordt gewerkt aan jouw hulpvraag. De therapie binnen Groeiend Geluk richt zich op het oplossen van problemen en verandering van gedachten en gedrag. Ook worden er tijdens de behandeling nieuwe vaardigheden aangeleerd. Naast gesprekken wordt er soms gewerkt door middel van oefeningen en huiswerkopdrachten. Er wordt gebruik gemaakt van  cognitieve gedragstherapie en EMDR

STAP 4: ROM-metingen

Aan het begin en einde van de behandeling ontvang je een email met een link naar een klachtenvragenlijst. Het doel van deze vragenlijst is om de klachten voorafgaand aan de behandeling goed in kaart te brengen. Aan het einde van de behandeling kan de ROM meting behulpzaam zijn bij het beoordelen van het effect van de behandeling.

STAP 5: Evaluatie

Gedurende de behandeling wordt geregeld teruggekeken naar de behandeldoelen en wordt samen besproken of de behandeling naar wens en effectief verloopt. Aan het eind van de behandeling vindt er een eindevaluatie plaats. Mocht de behandeling onvoldoende effectief zijn gebleken, dan wordt samen gekeken welke vorm van vervolghulp noodzakelijk is. Uiteraard wordt er tijdens de evaluatie momenten ook geïnformeerd of je tevreden bent over de geboden hulp en mij als behandelaar. Mocht je ontevreden zijn of een klacht hebben, dan kunnen we dat ten alle tijden samen bespreken. In uitzonderlijke gevallen waarbij in een gezamenlijk gesprek niet tot een oplossing kan worden gekomen, kan een beroep worden gedaan op de klachten- en geschillenregeling van het LVVP, waar ik als therapeut bij ben aangesloten.

STAP 6: Kwaliteitsstatuut

Het goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Groeiend Geluk is in te zien op de praktijk. Per 2017 zijn zorgverleners namelijk verplicht om over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut te beschikken.